Овочеві салати для схуднення: вітамінна дієта

Щоб схуднути без шкоди для здоров’я, необхідно забезпечити організм вітамінами та корисними мікроелементами, які у великій кількості містяться в овочах. Саме тому овочеві салати є одним з варіантів харчування при дієті, що перетворюють боротьбу із зайвою вагою на приємне заняття.

Рецепт легкого салату для схуднення «Свіжість»
За рахунок дуже низького вмісту калорій цей салат для схуднення можете вживати в будь-яких кількостях, але не переїдаючи. Для його приготування вимийте свіжий огірок, зніміть з нього шкірку, поріжте тонкими кружальцями, викладіть у друшляк, посипте сіллю, перемішайте, накрийте тарілкою і, поставивши друшляк у глибоку чашку, залиште на 30 хвилин. Після цього промийте огірки в холодній воді, дайте обсохнути і викладіть на блюдо. Суміш із 2 ст.л. води, невеликої кількості замінника цукру та оцту доведіть до кипіння і, охолодивши, вилийте на огірки. Посипте свіжим кропом подрібненим і поставте в холодильник на 2 години.
Зверніть увагу, що насичені огірки нітратами користі вам ніякої не принесуть, тому намагайтеся балувати себе цим салатом в сезон природного дозрівання плодів.
Овочевий салат для схуднення
Щоб приготувати цей дієтичний салат для схуднення, вам знадобиться: червоний солодкий перець – 1 шт., жовтий перець – 1 шт., томати – 3 шт., стебло цибулі порію – 2 шт. петрушка – 2 ст.л., овочевий бульйон – 1 ст., сіль за смаком. Перці наріжте довгою соломкою, помідори – на 2 частини, цибулю подрібніть. У глибокий лист складіть перець і помідори, посипте цибулею, залийте бульйоном, трохи посоліть і помістіть в попередньо нагріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Простий салат для збереження фігури
У рівних кількостях змішайте дрібно порізане листя салату, свіжий огірок, редис, кріп, петрушку та зелену цибулю. Заправте все олією.
Рослинну олію можете замінити знежиреною сметаною.
Салат із селери для дієти
Для приготування цієї дієтичної страви, вам знадобиться: селера – 4 стебла, білокачанна капуста – 450 г, свіжий огірок – 3 шт., цибуля – 2 шт., оливкова олія, лимонний сік, сіль та петрушка. Капусту поріжте тоненькою соломкою, трохи посоліть і пам’ятайте руками. Селеру нашаткуйте, цибулю наріжте півкільцями, а огірки – тонкими кружальцями. Всі інгредієнти перемішайте, викладіть на блюдо, заправте оливковою олією, збризкайте лимонним соком і посипте подрібненою петрушкою.

Салат із селери та яблук
300 г селери відваріть, остудіть, дрібно наріжте і додайте до нього натерті на дрібній тертці 200 г яблук і 100 г моркви. Додайте 50 г волоських горіхів, трохи солі та цукру. Перемішайте та заправте сметаною. Прикрасьте страву скибочками апельсина.